手机APP下载

您现在的位置: 首页 > 口译笔译 > 英汉翻译素材 > 文化与教育 > 正文

古特雷斯秘书长2018年世界环境日致辞(中英对照)

来源:可可英语 编辑:villa   VIP免费外教试听课 |  可可官方微信:ikekenet

Message on World Environment Day

世界环境日致辞
5 June 2018
2018年6月5日
A healthy planet is essential for a prosperous and peaceful future. We all have a role to play in protecting our only home, but it can be difficult to know what to do or where to start. That's why this World Environment Day has just one request: beat plastic pollution.
健康的星球是繁荣、和平未来的根本。保护我们唯一的家园,我们人人有责。但是,怎么做、从哪里开始,也许很难知道。因此,这个世界环境日只有一个要求:战胜塑料污染。
Our world is swamped by harmful plastic waste. Every year, more than 8 million tonnes end up in the oceans. Microplastics in the seas now outnumber stars in our galaxy. From remote islands to the Artic, nowhere is untouched. If present trends continue, by 2050 our oceans will have more plastic than fish.
我们这个世界随处可见有害的塑料垃圾。每年有超过800万吨流入海洋。海洋中的塑料微粒现已超过我们银河系中的星球数目。从偏远岛屿到北极,没有任何地方不受污染。如果当前的趋势持续下去,那么到2050年,我们海洋中的塑料将比鱼类还要多。
On World Environment Day, the message is simple: reject single-use plastic. Refuse what you can't re-use.
在世界环境日,要传递的信息很简单:拒绝使用一次性塑料。拒绝不可再次使用的东西。
Together, we can chart a path to a cleaner, greener world.
通过共同努力,我们能够开辟一条通往更清洁、更环保世界的道路。
Thank you.
谢谢各位。

重点单词   查看全部解释    
beat [bi:t]

想一想再看

v. 打败,战胜,打,敲打,跳动
n. 敲打,

 
essential [i'senʃəl]

想一想再看

n. 要素,要点
adj. 必要的,重要的,本

联想记忆
plastic ['plæstik, plɑ:stik]

想一想再看

adj. 塑料的,可塑的,造型的,整形的,易受影响的

 
galaxy ['gæləksi]

想一想再看

n. 银河,一群显赫之人

联想记忆
planet ['plænit]

想一想再看

n. 行星

 
peaceful ['pi:sfəl]

想一想再看

adj. 安宁的,和平的

 
pollution [pə'lu:ʃən]

想一想再看

n. 污染,污染物

 
environment [in'vaiərənmənt]

想一想再看

n. 环境,外界

 
remote [ri'məut]

想一想再看

adj. 偏僻的,遥远的,远程的,(感情等)距离很大

联想记忆
request [ri'kwest]

想一想再看

n. 要求,请求
vt. 请求,要求

联想记忆


新东方中高口译网络课程:试听更多口译网络课程>>

发布评论我来说2句

    可可英语官方微信(微信号:ikekenet)

    每天向大家推送短小精悍的英语学习资料.

    添加方式1.扫描上方可可官方微信二维码。
    添加方式2.搜索微信号ikekenet添加即可。